Кількість
|
Вартість
|
||
|
Сотейники– це посуд 2 в 1, який одночасно виконує функції сковороди та каструлі. Свою назву корисне кухонне начиння отримало від найменування французької страви соте. Особлива кулінарна техніка його приготування передбачає швидку обсмажування м'яса, риби та овочів, а також їхню подальшу довгу томлення в соусі. І сковороди-сотейники для таких цілей підходять якнайкраще!
Як використовують сотейники
Їжа в сотейниках чудово гаситься у власному соку, не пригорає і не прилипає до дна. Цей вид посуду ідеально підходить для страв, де рідина повинна зберігатися до кінця готування:- За рахунок товстих стінок і великого днища в сотейниках виходять чудові перші страви, ароматний плов, чудові соуси та смачні десерти.
- У високому посуді зручно пасерувати овочі та готувати рагу. Продукти можна не перевертати, а підкидати нагору. Така кулінарна хитрість дозволяє зберегти привабливий вигляд та максимум корисних властивостей.
- Це кухонне начиння неодмінно знадобиться, щоб згасити, підсушити або потім потім готовити їжу безпосередньо перед його подачею на стіл.
- Сотейники зі знімними ручками можна використовувати для приготування їжі в духовці.
Для приготування не потрібно багато олії. Тому їжа виходить здоровою та корисною. Чого варті пікантний соус для пасти болоньєзе та найніжніший бешамель у поєднанні з картопляним гратеном!
Які бувають сотейники
Класичні сотейники виготовляють із високоякісного алюмінію або з нержавіючої сталі. Сталеві моделі мають привабливий вигляд, зносостійкі, добре прогріваються і дозволяють приготувати будь-яку страву, зокрема екзотичну. Наявність антипригарного покриття значно полегшує готування. Алюмінієві вироби легкі, невибагливі у догляді, підходять як для смаження, так і для варіння продуктів.
Антипригарне покриття зазвичай наноситься в кілька шарів, воно може бути:
- керамічним;
- гранітним;
- мармуровим;
- мінеральним;
- тефлоновим;
- титановим;
- емальовим.
Сковороди-стільники можуть бути з високими або низькими стінками. Форма ємностей – конічна чи циліндрична. Об'єм варіюється від півлітра до 15 літрів. Кухонне начиння оснащують 1 або 2 ручками.
Якщо ви є прихильником кулінарних експериментів, без якісного сотейника вам точно не обійтися!