Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0

Френч-преси

Френч-прес заварник – це кухонне начиння, призначене для приготування кави, чаю, трав'яних настоїв та інших напоїв. Як випливає із назви, перший модифікований чайник для заварювання виготовили у Франції 1958 року. Удосконалений пристрій складається з вузької скляної ємності, підставки та кришки із пластику або металу, а також поршня з фільтром. За рахунок особливої конструкції, напої швидше готуються, а гущавина виявляється відокремленою від напою.

Як використовують френч-прес заварники

Кава у френч-пресі виходить нічим не гірша, ніж у турці чи кавоварці. Більше того, високогірна арабіка найкраще розкривається саме у французькому заварнику. Але найчастіше на ньому зупиняють свій вибір любителі чаю. Адже френч-прес дозволяє вдосталь експериментувати з незвичайними сумішами чайного листя, трав та фруктів у пошуку нових смаків.

Принцип роботи пристрою дуже простий:

  1. Скляну колбу обполіскують окропом.
  2. Засипають у ємність мелену каву або листовий чай із добавками.
  3. Заливають суміш гарячою кип'яченою водою.
  4. Розмішують.
  5. Щільно накривають кришкою.
  6. Залишають настоятися протягом декількох хвилин, залежно від рецептури.
  7. Плавно опускають поршень вниз.

У результаті вся гущавина притискається пресом. А нагорі залишається чистий насичений напій.

Поршневий заварник можна застосовувати не тільки для приготування кави та чаю, але й інших цілей, наприклад:

  • спінювання молока для латте, мокко та капучино;
  •  готування мигдального молока;
  • промивання круп;
  • замочування сухофруктів.

Чим відрізняються френч-прес заварники

Скляні колби французького заварника можуть бути з одинарними або подвійними стінками. В останніх моделях краще екстрагуються напої, і довше зберігається їхня температура. Ємності також бувають керамічними та металевими. Вони міцніші і довговічніші, але непрозорий матеріал приховує процес заварювання. Тим самим втрачається особливий шарм поршневого чайника.

Корпус френч-пресу виготовляють із удароміцного пластику або металу, у кожного з яких є свої переваги та недоліки. Пластикові підсклянники та ручки не нагріваються та не піддаються корозії, але швидко деформуються. Металева основа більш надійна та зносостійка, але не дуже комфортна у використанні через високу теплопровідність.

Не відмовляйте собі в задоволенні – насолоджуйтесь улюбленими напоями із френч-пресу!

Немає товарів

Вгору