Кількість
|
Вартість
|
||
|
Сковорода – дрібний посуд круглої форми, призначений насамперед для смаження, гасіння та розігріву їжі. Це кухонне начиння – оптимальний варіант для щоденного приготування їжі у невеликих обсягах. На якісній пательні яєчня і омлет виходять особливо апетитними. Смажена картопля буде хрусткою та пікантною. А відбивні – неймовірно соковитими!
Як використовують сковороди
Яєчня, млинці, піца, вафлі, риба, котлети – це далеко не повний перелік найсмачніших страв, для приготування яких знадобиться сковорода. У ній навіть можна спекти запашний хліб! Для смаження різної їжі бажано мати пательні різних типів та розмірів. Наприклад, м'ясо та рибу краще готувати у різному посуді. А для смаження оладок та глазурі винайшли окремі ємності.
Сковорідки використовують на газових, електричних та індукційних плитах. У виробах з ручкою, що знімається, можна запікати жарке в духовці і навіть випікати торти. Для приготування делікатних продуктів знадобиться виріб з антипригарним покриттям. Щоб така жаровня прослужила якнайдовше, перемішувати їжу рекомендуємо дерев'яними, силіконовими або тефлоновими лопатками.
Які бувають сковороди
- Класична кругла сковорода з гладким дном – універсальний варіант на усі випадки життя.
- Сковорода-гриль має прямокутну форму та ребристу внутрішню поверхню. У ній можна смажити будь-які продукти, не використовуючи олію. На м'ясі та овочах утворюються смажеві смужки, наче на грилі.
- Двосторонні сковороди-гриль складаються з 2 частин, які щільно закриваються. Продукти усередині такої конструкції не потрібно перемішувати. Достатньо перевернути жаровню на інший бік. Ідеальний вибір для приготування стейків, ковбасок, риби та котлет.
- Вок – глибока сковорідка, що є напівсферою з маленьким дном. Підходить для приготування страв азіатської кухні, швидкої смаження та гасіння. За рахунок особливої конструкції, дно миттєво розігрівається, а стінки зберігають відносну прохолоду.
- Сковорода-сотейник – це одночасно жаровня та каструля. Завдяки товстим стінкам та днищу, в ній виходять чудові перші страви, плов соуси та десерти.
- У жаровнях із гранітним покриттям страви не пригоратимуть навіть із мінімальною кількістю олії.
Придбайте сковороди у нас – скорочуйте час стояння біля плити!