Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0

Шампури

Шампур – це тонкий стрижень, призначений для приготування страв на відкритому вогні: мангалі або багатті. Дерев'яні та металеві прути споконвіку використовували для приготування їжі. Перші знайдені археологами шампури датуються 17 століттям до нашої ери.

Для чого використовують шампури

Найчастіше на шампурах смажать шашлики з баранини, телятини чи свинини. Але курячі крильця, риба, гриби та овочі теж виходять неймовірно смачними! А розігрітий лаваш, матнакаш або інші хлібобулочні вироби. справжні ласі шматочки! Окрім відкритого вогню, шампури також підійдуть для гриля. Ця кухонна приналежність – незмінний атрибут дружніх пікніків на природі та веселих гриль-вечірок.

На шампурах м'ясо рівномірно нагрівається і прожарюється, досягаючи ідеального ступеня готовності. На довгому металевому стрижні продукти легко перевертати та переміщати без ризику їх пошкодити. Усі смаколики виявляться на тарілці, їх не доведеться шукати в багатті!

Шампури дозволяють експериментувати з різними інгредієнтами. Можна комбінувати м'ясо з овочами, грибами чи морепродуктами, створюючи унікальні поєднання із незабутнім смаком. Завдяки шампурам, у вас з'явиться чудова можливість дивувати гостей та домочадців різноманітними апетитними стравами.

Чим відрізняються шампури

Металеві стрижні традиційних шампурів можуть бути різної форми та конструкції:

  1. Круглих – досить незручні, оскільки м'ясо ними постійно прокручується. Щоб приготувати смачний шашлик, потрібно знати багато хитрощів та мати спеціальні навички.
  2. Плоскі моделі найкраще підходять для смаження великих шматків м'яса або люля-кебаб.
  3. Шампури з квадратним та трикутним перерізом надійно фіксують продукти, завдяки чому вони не провертаються. Але вони є досить важкими.
  4. Моделі з кутовим та прямокутним перерізом – найоптимальніші. З їх допомогою можна зафіксувати шампур у прорізі мангалу в потрібному положенні, що забезпечує відмінну прожарювання.
  5. Подвійні шампури з 2 стрижнями та 1 ручкою ідеально підходять для приготування невеликих шматочків м'яса, баклажанів, кабачків, картоплі, болгарського перцю, томатів та риби.

Довжина шампурів варіюється від 30 до 100 см. Вони також відрізняються завтовшки. Бувають із дерев'яними, бронзовими ручками або з крученими сталевими. Подарункові зразки прикрашають декоративними елементами.

Подаруйте близьким та друзям незабутні кулінарні враження!

Немає товарів

Вгору