Кількість
|
Вартість
|
||
|
Скороварка – товстостінна каструля з герметичною кришкою, призначена для швидкого приготування їжі. Вперше цей кухонний посуд з'явився у Франції у 17 столітті, завдяки відкриттю фізика Дені Папена. Згідно з його дослідженнями, у закритій непроникній ємності при нагріванні піднімається тиск, і рідина кипить при підвищеній температурі. За рахунок створеного сприятливого середовища, їжа готується в стислий термін.
Принцип роботи каструлі-скороварки
Герметична кришка скороварки перешкоджає випаровуванню води та підтримує температуру кипіння на рівні 120 градусів. А товсті стіни забезпечують відмінну теплопровідність та рівномірний розподіл тепла. Такий посуд краще утримує тепло, що ефективно у разі приготування страв, які вимагають тривалого варіння:
- Горохове пюре замість години готується 15-20 хвилин.
- Під час варіння супу, борщу, бульйону або інших гарячих страв не знадобиться підливати воду, оскільки вона не випарується.
- Якщо ви вирішите приготувати рибу, то позбавите себе різкого запаху. Неприємні випари майже не поширюються.
- М'ясо зі скороварки набагато м'якше, ніж приготоване традиційним способом. Яловичина буде готова протягом 20 хвилин, а печінка – за 5 хвилин.
- Холодець можна зварити за півгодини замість звичайних 5-6 годин.
Їжа, приготовлена в скороварці, особливо на пару, буде не тільки надзвичайно смачною, а й корисною. Їжа із цієї особливої каструлі легше засвоюється організмом. В овочах та фруктах зберігається набагато більше вітамінів та мікроелементів.
Чим відрізняються і які бувають каструлі-скороварки
Швидкісні девайси відрізняються за способом роботи. Отримавши на кухню цей унікальний посуд, ви насолоджуватиметеся процесом приготування улюблених страв:
- Механічні скороварки-каструлі встановлюють та розігрівають на електричній або газовій плиті.
- Автономні підключення до електромережі. Удосконалені моделі передбачають функцію 3D-нагріву, оснащені мікропроцесором та панеллю управління.
- Козони з клапанами призначені для використання на відкритому вогні.
Скороварки виготовляють із алюмінію, нержавіючої сталі або пластику. Внутрішнє покриття може бути керамічним, тефлоновим або карбоновим. Об'єм чаші варіюється від 2 літрів для невеликої родини до 9 – щоб нагодувати компанію з добрим апетитом.
Скороварка стане повноцінним помічником на вашій кухні!