Кількість
|
Вартість
|
||
|
Сковороди-гриль – ємності для смаження з ребристою внутрішньою поверхнею, завдяки чому виключається прямий контакт продуктів із днищем та стінками. Цей кухонний пристрій дозволяє в домашніх умовах приготувати смачні страви з хрусткою скоринкою. На шматках м'яса, картопля, баклажани і кукурудза утворюється характерний візерунок у вигляді смужок, як на вуличному грилі. Організовувати пікнік можна хоч щодня, не виходячи із квартири!
Для чого використовують сковороди-гриль
На відміну від класичної жаровні, у сковороді-гриль жир, сік і вода стікають у жолобки, якими поцяткована ребриста поверхня, і поступово звідти випаровуються. Потовщене дно дозволяє готувати на великому вогні. Високі стінки у поєднанні з особливою конструкцією днища та щільною кришкою створюють ефект духової шафи. Під впливом високих температур усередині утворюється гаряча пара, яка вільно циркулює. Тут можна підсмажити сосиски, котлети, шаурму, хот-дог та навіть роли. Одна з найпопулярніших страв – стейк на грилі.
На одній пательні є можливість одночасно готувати різні продукти: шматки м'яса, овочі та гриби виходять дивовижними! Під час смаження не обов'язково використовувати олію. Їжа виходить більш корисною та поживною, тому що готується фактично на пару. Тому сковорода-гриль – справжня знахідка не тільки для гурманів, а й для прихильників здорового способу життя.
Чим відрізняються сковороди-гриль
Асортимент сковорідок-гриль досить широкий. Затребувані міцні вироби з чавуну, алюмінієвого сплаву з титановим покриттям, з мармуровим покриттям. Форма може бути різноманітною: квадратною, прямокутною, круглою, овальною.
Кожен тип жаровні має свої переваги:
- Квадратна поверхня – ідеальна для приготування соковитих стейків.
- У прямокутних та овальних жаровнях зручніше смажити рибу та овочі.
- У подвійних жаровнях, що складаються з 2 частин, що щільно закриваються, немає необхідності заважати продукти.
- Чавунні вироби – найзносостійкіші, не піддаються деформаціям.
- Сковорідки-гриль з литого алюмінію легкі та надійні.
- Моделі, доповнені індукційним дном – практично універсальний посуд.
Зі сковорідками-гриль ви зможете відтворити смак їжі, приготовленої на багатті!