Локшина ВОК – дивовижна азіатська страва, яку люблять гурмани всього світу. Протягом останнього століття вона стала по-справжньому міжнародною стравою. Оригінальний рецепт зазнав безліч змін в Америці та Європі, трохи пристосувавшись до смаків та переваги місцевих жителів. Але основа страви залишилася незмінною: без локшини та сковорідки ВОК ніяк не обійтися.
Приготування локшини в тонкостінній жаровні, що подарувала їй свою назву, займає не більше 15 хвилин. Як добавки прийнято використовувати різні інгредієнти: м'ясо, морепродукти, овочі, соуси та спеції.
Локшина ВОК з куркою
На 5 порцій знадобиться 500 г локшини, 400 г курячого філе, 1 болгарський перець, 3 зубчики часнику, 1 ст. л. олії, 1 ч. л. кунжуту та щіпка солі. Для соусу візьміть 4 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. яблучного оцту, 1,5 ч. л. картопляного крохмалю, 1 ст. л. цукру та 100 мл води.
- Куряче філе та болгарський перець наріжте невеликими шматочками.
- Подрібніть часник.
- Зробіть соус, змішавши в окремій мисці всі інгредієнти.
- Налийте на жаровню олію, добре її розігрійте.
- Обсмажте куряче філе на інтенсивному вогні, постійно помішуючи.
- Додайте перець та часник, продовжуйте помішувати.
- |
- Відваріть локшину та викладіть її до м'яса та овочів.
- Вилийте соус у сковороду, перемішайте і тушкуйте ще протягом 5 хвилин.
Локшина ВОК з овочами
Заздалегідь приготуйте 100 г локшини з твердих сортів пшениці, моркву, цибулю, болгарський перець, селера та лимон. за 1 шт. А також кунжут, зелень, соєвий соус, кетчуп та приправи: імбир, каррі, сіль, цукор, перець.
- Наріжте овочі.
- Піджарте нарізку на сковороді ВОК.
- Далі черга відвареної локшини, зелені, спецій, соєвого соусу та кетчупу.
- Готуйте ще 1 хвилину.
- Додайте кунжут і збризкайте лимонним соком.
Локшина ВОК з морепродуктами
Подбайте про такі інгредієнти: 200 г локшини, 300 г замороженого морського коктейлю, 1 цибулини, 1 моркви, 1 болгарського перцю, підлогу кабачка. У вас також має бути соєвий і кисло-солодкий соус і сушений імбир.
- Наріжте очищені овочі соломкою або брусочками.
- Відваріть будь-яку локшину, яка знайдеться вдома.
- Обсмажте овочі на сильному вогні, не забуваючи помішувати.
- Додайте не розморожений морський коктейль.
- Вилийте соуси, додайте імбир.
- Викладіть локшину.
- Готуйте ще 2 хвилини.
Локшина ВОК зі свининою
Паста ВОК зі свининою складається з таких інгредієнтів: 250 г вермішелі фунчози, 300 г свинячого стегенця, 2 шт. болгарського перцю, 1 морквини, 1 цибулі, 3 головки часнику, 30 г імбиру. Будуть потрібні також соус теріяки, петрушка, орегано та мелений перець.
- М'ясо наріжте шматочками, перець, моркву та імбир соломкою, цибуля – півкільцями.
- На розігріту сковороду викладіть свинину.
- Через 5 хвилин додайте часник, імбир, болгарський перець та інші овочі.
- Фунчозу залийте окропом, відкиньте на друшляк і змішайте зі свининою та овочами.
- Маленькими порціями додайте теріяки.
- Додайте кунжут, трави та спеції.
Локшина ВОК з креветками
Щоб вийшло 2 порції, необхідно 100 г гречаної локшини, 200 г креветок, болгарський перець, горошок та печериці. Для цього рецепту також знадобляться стручкова квасоля, кукурудза, цибуля та будь-яка зелень. Підсилить смак страви соус теріяки, щіпка солі та перець.
- Креветки очистити, обсмажити та перекласти на тарілку.
- Овочі порізати скибочками.
- Пасерувати цибулю, після чого додати і згасити решту овочів.
- Паралельно зварити локшину.
- Креветки та локшину перемістити в сковорідку.
- Додати соус, посолити та поперчити.
- Продовжувати гасити під кришкою протягом 5 хвилин.
- Посипати зеленню.
Східний різновид пасти настільки смачний, що варто його спробувати у всіх можливих варіаціях!