Локшина ВОК – дивовижна азіатська страва, яку люблять гурмани всього світу. Протягом останнього століття вона стала по-справжньому міжнародною стравою. Оригінальний рецепт зазнав безліч змін в Америці та Європі, трохи пристосувавшись до смаків та переваги місцевих жителів. Але основа страви залишилася незмінною: без локшини та сковорідки ВОК ніяк не обійтися.

Приготування локшини в тонкостінній жаровні, що подарувала їй свою назву, займає не більше 15 хвилин. Як добавки прийнято використовувати різні інгредієнти: м'ясо, морепродукти, овочі, соуси та спеції.

Локшина ВОК з куркою

      На 5 порцій знадобиться 500 г локшини, 400 г курячого філе, 1 болгарський перець, 3 зубчики часнику, 1 ст. л. олії, 1 ч. л. кунжуту та щіпка солі. Для соусу візьміть 4 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. яблучного оцту, 1,5 ч. л. картопляного крохмалю, 1 ст. л. цукру та 100 мл води.

  1. Куряче філе та болгарський перець наріжте невеликими шматочками.
  2. Подрібніть часник.
  3. Зробіть соус, змішавши в окремій мисці всі інгредієнти.
  4. Налийте на жаровню олію, добре її розігрійте.
  5. Обсмажте куряче філе на інтенсивному вогні, постійно помішуючи.
  6. Додайте перець та часник, продовжуйте помішувати.
  7. |
  8. Відваріть локшину та викладіть її до м'яса та овочів.
  9. Вилийте соус у сковороду, перемішайте і тушкуйте ще протягом 5 хвилин.

Локшина ВОК з овочами

Заздалегідь приготуйте 100 г локшини з твердих сортів пшениці, моркву, цибулю, болгарський перець, селера та лимон. за 1 шт. А також кунжут, зелень, соєвий соус, кетчуп та приправи: імбир, каррі, сіль, цукор, перець.

  1. Наріжте овочі.
  2. Піджарте нарізку на сковороді ВОК.
  3. Далі черга відвареної локшини, зелені, спецій, соєвого соусу та кетчупу.
  4. Готуйте ще 1 хвилину.
  5. Додайте кунжут і збризкайте лимонним соком.

Локшина ВОК з морепродуктами

Подбайте про такі інгредієнти: 200 г локшини, 300 г замороженого морського коктейлю, 1 цибулини, 1 моркви, 1 болгарського перцю, підлогу кабачка. У вас також має бути соєвий і кисло-солодкий соус і сушений імбир.

  1. Наріжте очищені овочі соломкою або брусочками.
  2. Відваріть будь-яку локшину, яка знайдеться вдома.
  3. Обсмажте овочі на сильному вогні, не забуваючи помішувати.
  4. Додайте не розморожений морський коктейль.
  5. Вилийте соуси, додайте імбир.
  6. Викладіть локшину.
  7. Готуйте ще 2 хвилини.

Локшина ВОК зі свининою

Паста ВОК зі свининою складається з таких інгредієнтів: 250 г вермішелі фунчози, 300 г свинячого стегенця, 2 шт. болгарського перцю, 1 морквини, 1 цибулі, 3 головки часнику, 30 г імбиру. Будуть потрібні також соус теріяки, петрушка, орегано та мелений перець.

  1. М'ясо наріжте шматочками, перець, моркву та імбир соломкою, цибуля – півкільцями.
  2. На розігріту сковороду викладіть свинину.
  3. Через 5 хвилин додайте часник, імбир, болгарський перець та інші овочі.
  4. Фунчозу залийте окропом, відкиньте на друшляк і змішайте зі свининою та овочами.
  5. Маленькими порціями додайте теріяки.
  6. Додайте кунжут, трави та спеції.

Локшина ВОК з креветками

Щоб вийшло 2 порції, необхідно 100 г гречаної локшини, 200 г креветок, болгарський перець, горошок та печериці. Для цього рецепту також знадобляться стручкова квасоля, кукурудза, цибуля та будь-яка зелень. Підсилить смак страви соус теріяки, щіпка солі та перець.

  1. Креветки очистити, обсмажити та перекласти на тарілку.
  2. Овочі порізати скибочками.
  3. Пасерувати цибулю, після чого додати і згасити решту овочів.
  4. Паралельно зварити локшину.
  5. Креветки та локшину перемістити в сковорідку.
  6. Додати соус, посолити та поперчити.
  7. Продовжувати гасити під кришкою протягом 5 хвилин.
  8. Посипати зеленню.

Східний різновид пасти настільки смачний, що варто його спробувати у всіх можливих варіаціях!