За що ми всі так любимо млинці? Можливо, за енергію, яку вкладаємо в кожен гарячий кружок, обрамлений піджаристим краєм. Або за відчуття сімейного свята, коли всі покоління зібралися за одним столом скуштувати ласощі, приготовані мамою. Або за насолоду, отриману після того, як відкусили шматочок від м'якого рулончика із загорнутою начинкою.

Ви теж можете випробувати ці незабутні почуття, скориставшись нашими простими рецептами неймовірно смачних млинців.

Тонкі млинці на молоці

Щоб млинці вдалися, всі продукти мають бути кімнатної температури:

  1. Розбийте в миску 2 курячі яйця.
  2. Додайте 30 грам цукру та пів чайної ложки солі.
  3. Збивайте суміш міксером або блендером, поки кристали не розтануть.
  4. Влийте 150 грам молока.
  5. Насипте 200 грам просіяного пшеничного борошна.
  6. Заважайте отриману масу до зникнення грудочок.
  7. Додайте ще 350 грам молока та розмішайте.
  8. Влийте 2 столові олії.
  9. Вимішайте тісто до однорідності.

Консистенція тесту має нагадувати жирні вершки.

Ажурні млинці на воді

Млинці за цим рецептом виходять пишними і в «дірочку»:

  1. 3 курячі яйця, 30 грам цукру і щіпку солі збийте міксером.
  2. Додайте в пінну суміш 1 склянку теплої води і добре розмішайте.
  3. Особливо змішайте 250 г пшеничного борошна та 1 чайну ложку розпушувача.
  4. Додайте заготовку до яєчної маси.
  5. Заважайте тісто міксером до однорідності.
  6. Влийте 1 склянку окропу, 3 столові ложки соняшникової олії і розмішайте.
  7. Перш ніж приступати до смаження, дайте тесту постояти протягом 15 хвилин.

Дріжджові млинці на кефірі

Млинці з цього тесту будуть ситними та пористими. За рахунок нейтрального смаку вони ідеально підійдуть для начинок:

  1. Підігрійте півсклянки кефіру. Він має вийти теплим, але не гарячим.
  2. Вилийте кефір у миску, додайте 2 чайні ложки сухих дріжджів, 30 грам цукру, щіпку солі та півсклянки борошна.
  3. Ретельно перемішайте тісто.
  4. Залишіть на 20 хвилин у теплі.
  5. В окремій ємності збийте 3 курячі яйця.
  6. З'єднайте яєчну суміш із тестом.
  7. Розтопіть та остудіть 50 грам вершкового масла.
  8. Додайте олію та 200 г борошна.
  9. Влийте ще 400 грам кефіру.
  10. Розмішайте до однорідності.
  11. Дайте постояти в теплі протягом півгодини.

Бюджетні млинці без яєць

  1. Змішайте 1 чайну ложку цукрової пудри, щіпку солі, трохи кориці, 1 чайну ложку ваніліну та 250 грам будь-якого борошна.
  2. Погасіть пів чайної соди оцтом і додайте її до борошна.
  3. В іншу миску влийте 250 грам молока кімнатної температури.
  4. Поступово вводьте суху суміш у молоко, постійно перемішуючи.
  5. Додайте 150 грам води та 2 столові ложки соняшникової олії.
  6. Заважайте до зникнення грудочок.
  7. Залишіть тісто 15 хвилин.

Швидкі млинці на сироватці

  1. Змішайте 2 столові ложки цукру, щіпку солі, 500 мл сироватки і 3 столові ложки соняшникової олії.
  2. Поступово введіть в рідку суміш 250 г борошна.
  3. Добре вимішайте тісто.

Їжте млинці гарячими і холодними, з начинками і без, на сніданок і як перекушування. Приємного апетиту!