Ароматна кава – неймовірний напій, який піднімає настрій, повертає відчуття бадьорості та підвищує працездатність. Численні дослідження вчених доводять: кілька чашок кави на день сприяють профілактиці багатьох поширених захворювань. Наприклад, знижується ризик виникнення цирозу печінки, цукрового діабету та навіть проблем із серцем.
Для приготування найсмачнішої кави зі стійким і глибоким смаком рекомендуємо використовувати гейзерну кавоварку або моку.
Покрокова інструкція приготування кави в кавнику-гейзері
Гейзерна кавоварка – відмінна альтернатива громіздкій кавомашині або традиційній турці. На заварювання бадьорого напою потрібно всього кілька хвилин. А гуща залишається у лійці-фільтрі, а не у чашці.
Готувати каву в моку — це просто та швидко:
- Помеліть необхідну кількість кави. Вам знадобиться 20 г кавового порошку на 200 мл води.
- Налийте холодну свіжу воду в нижній резервуар. Добре, якщо це буде фільтрована або бутильована вода.
- Прослідкуйте, щоб клапан безпеки залишився не зануреним у воду.
- Встановіть на нижній відсік воронку-фільтр із ситечком.
- Насипте мелену зернову каву.
- Встановіть та щільно закрутіть верхній резервуар.
- Перевірте герметичність з'єднання між відділеннями.
- Поставте кавник на плиту.
- Налаштуйте конфорку, щоб вогонь був помірним.
- Дочекайте вулканічної фази: ви почуєте легке бурчання, що поширюється з дозуючого сопла. Це означає, що вода під тиском пари піднялася у верхнє відділення.
- Зніміть кавоварку з вогню та залиште її на хвилину.
- Вилийте чудову каву в улюблену чашку.
Кава вийде помітно міцнішою, ніж у турці. На смак він найбільше нагадуватиме еспресо. За допомогою моки можна приготувати американо, капучино або латте.
Маленькі секрети, які допоможуть приготувати в моку бездоганну каву
Для гейзерних кавоварок рекомендуємо використовувати каву середнього помелу, що нагадує за розміром тростинний цукор. Якщо помел буде дуже дрібним, він втрамбується в щільну грудку і не пропустить воду у верхній відсік.
Щоб бадьорий напій отримав насичений смак і неперевершений аромат, візьміть свіжомелену каву.
Для покращення смаку використовуйте свіжу воду слабкої мінералізації. Якщо вода буде занадто жорсткою, напій вийде рідким. З надто м'якої води є ризик приготувати кислу або гірку каву.
Не бійтеся експериментів зі спеціями. Корицю або кардамон можна додати як у кавовий порошок, так і готовий напій.
Щоб отримати пінку, хлюпніть у чашку невелику кількість напою, гарненько його збовтайте, а потім вилийте решту кави.
Мийте кавник щоразу після використання. Усі частини необхідно промити під струменем води.
Слідуйте нашим порадам і насолоджуйтесь на дозвіллі дивовижною кавою!