Скороварка – це як інноваційний айфон у світі звичайних каструль. Завдяки унікальному винаходу, їжа готується набагато швидше, якщо порівнювати з рештою кухонного начиння. Крім того, в їжі зберігається більше цінних речовин: білків, вітамінів та мікроелементів. Холодці, борщі та горохова пюре виходять не тільки неймовірно смачними, а й дуже поживними.

Детальний алгоритм використання скороварки

Як ми вже розібралися, скороварка – особлива каструля. Тому для того, щоб кулінарні зусилля мали успіх, необхідно нею правильно користуватися. І у нас є чудові новини: тривалого навчання не передбачається. Варити і гасити в скороварці дуже просто! Спеціальні знання та особливі навички не знадобляться. Головне – дотримуватися вивіреної послідовності дій:

  1. Підготуйте необхідні продукти: овочі очистіть від шкірки, м'ясо за потреби попередньо обсмажте.
  2. Покладіть у відкриту ємність усі інгредієнти, необхідні для приготування страви. Каструлю дозволяється заповнювати не більше 2/3 від загального обсягу.
  3. Герметично закрийте кришку.
  4. Надійно зафіксуйте кріплення.
  5. Засвітіть на газовій плиті інтенсивний вогонь.
  6. Поставте каструлю на конфорку.
  7. Коли почуєте шипіння із клапана, зменшіть вогонь. Це сигнал про те, що температура всередині піднялася вище за 100 градусів.
  8. Засічте час варіння відповідно до рецепту.
  9. Після засіченого часу вимкніть конфорку.
  10. Залишіть каструлю на деякий час. Будьте обережні: кришку не можна відкривати доти, доки всередині зберігається тиск.
  11. Спустіть тиск, скориставшись робочим клапаном.
  12. Відкрийте агрегат.
  13. Насолоджуйтесь смачною та корисною їжею!

Продукти під час варіння не розварюються, зберігають форму та природне забарвлення. Неприємні запахи, наприклад, рибні, не поширюються. Тому апетит може розігратися неймовірний!

Скільки часу знадобиться для варіння продуктів

Їжа в цьому чудовому агрегаті готується швидше за рахунок високої температури та підвищеного тиску, що утворюється парою. Товстостінна скороварка також чудово утримує та розподіляє тепло. Саме тому страви, що вимагають тривалого варіння, виходять вище за всілякі похвали!

  1. Час приготування рису скорочується до 10 хвилин.
  2. Горохове пюре буде готове за 15 хвилин.
  3. Головка цвітної або білокачанної капусти вариться 5 хвилин, морква – 5 хвилин, буряк – 15 хвилин, квасоля та боби – близько 5 хвилин.
  4. Яловичина готується протягом 20 хвилин, свинина за 15 хвилин, баранина за 12 хвилин, курка та качка за 20, а печінка – за 5 хвилин. М'ясо у скороварці виходить м'яким та соковитим.
  5. Для мороженої риби знадобиться 4-5 хвилин.
  6. Молодець можна приготувати лише за 30 хвилин.

Готуйте в скороварці – будьте ситі та здорові!