Ароматна кава – неймовірний напій, який піднімає настрій, повертає відчуття бадьорості та підвищує працездатність. Численні дослідження вчених доводять: кілька чашок кави на день сприяють профілактиці багатьох поширених захворювань. Наприклад, знижується ризик виникнення цирозу печінки, цукрового діабету та навіть проблем із серцем.

Для приготування найсмачнішої кави зі стійким і глибоким смаком рекомендуємо використовувати гейзерну кавоварку або моку.

Покрокова інструкція приготування кави в кавнику-гейзері

Гейзерна кавоварка – відмінна альтернатива громіздкій кавомашині або традиційній турці. На заварювання бадьорого напою потрібно всього кілька хвилин. А гуща залишається у лійці-фільтрі, а не у чашці.

Готувати каву в моку — це просто та швидко: 

  1. Помеліть необхідну кількість кави. Вам знадобиться 20 г кавового порошку на 200 мл води.
  2. Налийте холодну свіжу воду в нижній резервуар. Добре, якщо це буде фільтрована або бутильована вода.
  3. Прослідкуйте, щоб клапан безпеки залишився не зануреним у воду.
  4. Встановіть на нижній відсік воронку-фільтр із ситечком.
  5. Насипте мелену зернову каву.
  6. Встановіть та щільно закрутіть верхній резервуар.
  7. Перевірте герметичність з'єднання між відділеннями.
  8. Поставте кавник на плиту.
  9. Налаштуйте конфорку, щоб вогонь був помірним.
  10. Дочекайте вулканічної фази: ви почуєте легке бурчання, що поширюється з дозуючого сопла. Це означає, що вода під тиском пари піднялася у верхнє відділення.
  11. Зніміть кавоварку з вогню та залиште її на хвилину.
  12. Вилийте чудову каву в улюблену чашку.

Кава вийде помітно міцнішою, ніж у турці. На смак він найбільше нагадуватиме еспресо. За допомогою моки можна приготувати американо, капучино або латте.

Маленькі секрети, які допоможуть приготувати в моку бездоганну каву

Для гейзерних кавоварок рекомендуємо використовувати каву середнього помелу, що нагадує за розміром тростинний цукор. Якщо помел буде дуже дрібним, він втрамбується в щільну грудку і не пропустить воду у верхній відсік.

Щоб бадьорий напій отримав насичений смак і неперевершений аромат, візьміть свіжомелену каву.

Для покращення смаку використовуйте свіжу воду слабкої мінералізації. Якщо вода буде занадто жорсткою, напій вийде рідким. З надто м'якої води є ризик приготувати кислу або гірку каву.

Не бійтеся експериментів зі спеціями. Корицю або кардамон можна додати як у кавовий порошок, так і готовий напій.

Щоб отримати пінку, хлюпніть у чашку невелику кількість напою, гарненько його збовтайте, а потім вилийте решту кави.

Мийте кавник щоразу після використання. Усі частини необхідно промити під струменем води.

Слідуйте нашим порадам і насолоджуйтесь на дозвіллі дивовижною кавою!